Lencse
Étrendi hatását és biológiai értékét tekintve a lencse felülmúlja babot, vagy a borsót. 28% könnyen emészthető fehérjét és szabad aminosavakat, B1, B2 vitamint tartalmaz. Mivel a glikémiás indexe alacsony, cukorbetegek is fogyaszthatják.
A lencse fontos fehérjeforrás, a vegetáriánusok számára elsőrendű táplálék.
Indiában lisztformában is mindennapos élelmiszer.
A lencséből leggyakrabban leves vagy főzelék készül, de salátának is kitűnő. Főzés előtt néhány órára be szokták áztatni, így hamarabb megfő.
Ázsia hegyvidékeiről terjedt el. Jelenleg Európa déli, délkeleti részein, főleg a Földközi-tenger mentén fekvő országokban termesztik.
Tönköly tészta/céklával/
Remek körettészta.
BARBECUE FŰSZERKEVERÉK 180G
Ha grillezel, ezzel a rub-al (szárazpác) nem fogsz mellélőni. A grillrácsra felkerülő húsokat sütés előtt pár órával alaposan dörzsöld be ezzel a keverékkel és olívaolajjal, esetleg egy kis mustárral.
Összetevők: fekete bors, chili, szárított vöröshagyma, szárított fokhagyma, barna nádcukor, füstölt fűszerpaprika, római kömény, himalája só
FŰSZERES PARADICSOM 260 ML
Készre főzött, fűszerezett paradicsomszósz vegyszermentes házi paradicsomból. Tésztaszósznak vagy mártogatósnak is kiváló.
Összetevők: paradicsom, olívaolaj, vöröshagyma, fűszerek, himalája só