Lencse
Étrendi hatását és biológiai értékét tekintve a lencse felülmúlja babot, vagy a borsót. 28% könnyen emészthető fehérjét és szabad aminosavakat, B1, B2 vitamint tartalmaz. Mivel a glikémiás indexe alacsony, cukorbetegek is fogyaszthatják.
A lencse fontos fehérjeforrás, a vegetáriánusok számára elsőrendű táplálék.
Indiában lisztformában is mindennapos élelmiszer.
A lencséből leggyakrabban leves vagy főzelék készül, de salátának is kitűnő. Főzés előtt néhány órára be szokták áztatni, így hamarabb megfő.
Ázsia hegyvidékeiről terjedt el. Jelenleg Európa déli, délkeleti részein, főleg a Földközi-tenger mentén fekvő országokban termesztik.
MEXIKÓI FŰSZERSÓ 90gr
Taco, chilis bab, burrito, Chili con carne ízesítésére. Húsokra, grill ételekre, pácolásra is kiváló. Keverheted görög saliba, tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Összetevők: himalája só, római kömény, chili, fekete bors, szárított fokhagyma, koriander mag, oregánó, fűszerpaprika, mustármag, cayenne