INDIAI GARAM MASALA FŰSZERKEVERÉK 60G
Az indiai curryk alapvető fűszerkeveréke. Vajas vagy tandoori csirkéhez remek pácot készíthetsz belőle. Használhatod előételekhez, levesekhez, joghurtos salátákhoz is.
Összetevők: kardamom, chili, fekete bors, római kömény, szerecsendió virág, szegfűszeg, szerecsendió, édeskömény, babér, fahéj
Sárgaborsó
Száraz, hántolt, felezett kerti zöldborsó, a hüvelyesek legegészségesebb fajtája. Sárga és zöld színű változata létezik. Nem csupán magas a fehérje, B vitamin és rost tartalmuk, de szinte teljesen zsírmentesek. A felesborsó csökkenti a koleszterin szintet, stabilizálja a vércukrot, izoflavonid tartalma pedig megelőzheti a rákosodást.
Főzés közben hamar szétesik. Többnyire leves és főzelék készül belőle.