Kelkáposzta (új)
Kelkáposzta, fodros levelű káposztaféle.
Savanyításra nem alkalmas, viszont főzelékhez, töltött káposztához kiváló választás.
Tápanyagokban, vitaminokban egyaránt gazdag.
Főzelékek, húsételek, levesbetétek kedvelt alapanyaga.
Szeletelt kaliforniai paprika
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
Sárgaborsó
Száraz, hántolt, felezett kerti zöldborsó, a hüvelyesek legegészségesebb fajtája. Sárga és zöld színű változata létezik. Nem csupán magas a fehérje, B vitamin és rost tartalmuk, de szinte teljesen zsírmentesek. A felesborsó csökkenti a koleszterin szintet, stabilizálja a vércukrot, izoflavonid tartalma pedig megelőzheti a rákosodást.
Főzés közben hamar szétesik. Többnyire leves és főzelék készül belőle.
MAGYAROS FŰSZERSÓ 180G
Használhatod minden paprikás magyar kajába (pörkölt, gulyás, halászlé, csak a képzeleted szab határt), túróba keverve körözöttest kapsz. Mehet húsokra, grill ételekre, pácolásra. Keverheted tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve házi magyaros vajkrém az eredmény.
Összetevők: himalája só, fűszerpaprika, fekete bors, majoranna, kakukkfű, fűszerkömény, petrezselyem
NATÚR ÉTELÍZESÍTŐ 100G
Levesekhez és főzelékfélékhez.
Összetevők: Sárgarépa, petrezselyem, paszternák, burgonya, vöröshagyma
Lencse
Étrendi hatását és biológiai értékét tekintve a lencse felülmúlja babot, vagy a borsót. 28% könnyen emészthető fehérjét és szabad aminosavakat, B1, B2 vitamint tartalmaz. Mivel a glikémiás indexe alacsony, cukorbetegek is fogyaszthatják.
A lencse fontos fehérjeforrás, a vegetáriánusok számára elsőrendű táplálék.
Indiában lisztformában is mindennapos élelmiszer.
A lencséből leggyakrabban leves vagy főzelék készül, de salátának is kitűnő. Főzés előtt néhány órára be szokták áztatni, így hamarabb megfő.
Ázsia hegyvidékeiről terjedt el. Jelenleg Európa déli, délkeleti részein, főleg a Földközi-tenger mentén fekvő országokban termesztik.
Banán I.oszt.
Magas káliumtartalmú, fehér húsú, közkedvelt déli gyümölcs.
Egész burgonya
Tisztított burgonya vákuumcsomagolás
(72 órás szavatossági idővel)
Tisztított zeller
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
Fejes káposzta szeletelt
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
Cukkini szelet,kocka
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
Sütőtök
A sütőtököt gyakran fogyasztják sütve, krémleves formájában, de sütemény alapanyagaként is. Magját pörkölve fogyasztják, vagy prosztata kezelésére való étolaj nyerhető belőle.
Tök jó fűszersó: Használd sütőtök krémlevesbe, pitébe, muffinba, vagy csak szórd rá mielőtt beteszed a sütőbe!
Összetevők: Kakukkfű, szárított vöröshagyma, gyömbér, fahéj, római kömény, koriandermag
Tönköly tészta/paradicsommal/
Remek körettészta.
Tönköly tészta/spenótos/
250gr/csomag
Hegyes paprika I.oszt.
Hegyes, zöld, csípős paprika
Új zellergúmó
Friss, zsenge zellergumó.
MEXIKÓI 180G
Taco, chilis bab, burrito, Chili con carne ízesítésére. Húsokra, grill ételekre, pácolásra is kiváló. Keverheted görög saliba, tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Összetevők: himalája só, római kömény, chili, fekete bors, szárított fokhagyma, koriander mag, oregánó, fűszerpaprika, mustármag, cayenne
Tönköly tészta/céklával/
Remek körettészta.
Erdei csiperke
Barna színű csiperkegomba.
Jonagored alma
Nagy méretű, élénkpiros színű, bő levű almaféle.
Energiamix
Energiamix: Mungóbab-lencse-retek.
Primőr paradicsom hazai I.oszt.
Primőr paradicsom; korai termés, a megszokott érési ideje előtt a eladásra.
Kígyóuborka
Hosszú, uborkasalátába vagy szendvicsfeltétnek való uborka.
Kaliforniai paprika
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
Starking alma (red chief)
Akár 4 hónapig is tárolandó piros színű, kemény húsú almafajta.
Termesztett gomba (Laska)
Barna színű laska gomba.
Kelkáposzta szelet,kocka
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
Termesztett gomba (Csiperke) I.oszt.
Fehér színű termesztett csiperkegomba.
Árpagyöngy(gersli)
Az árpagyöngy hántolt és méret szerint osztályozott árpa. A gersli szó a német Gerste (árpa) kicsinyített formája. Tibetben az árpaszemeket homokkal összeforrósítják, leszitálják, szárítják, és ezután hántolják lábbal taposva. A modern előállítás hántolóüzemekben történik, ahol az árpaszemeket hántolják és osztályozzák.
Lédig narancs (kimért) I.oszt.
Friss, lédús narancs.
OLASZ FŰSZERSÓ 150G
Használhatod mindenféle olaszos kajához (tészták, paradicsomos ételek, pizza), de sültkrumplihoz is ezt ajánlom. Mehet húsokra, grill ételekre, pácolásra. Keverheted tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve házi fűszeres vajkrém az eredmény.
Összetevők: himalája só, fűszerpaprika, szárított fokhagyma, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring, majoranna
MÉZESKALÁCS FŰSZERKEVERÉK 50G
Mézeskalácsba, almás pitébe az édesszájúaknak. Forralt bor ízesítésére vagy csak ha feldobnád a reggeli tejszínhabos kávédat valami finommal.
Összetevők: gyömbér, csillagánizs, szerecsendió, fahéj, szegfűszeg, kardamom 50gr
5 IN 1
5 az egyben díszcsomagolás azoknak, akik nem tudnak vagy nem is akarnak választani. A csomagolásban 50 ml-es mini kiszerelések vannak a következő fűszersókból: Provence, Magyar, Olasz, Görög, Mexikói.
PROVENCE FŰSZERSÓ 140G
Nagyon jól passzol krémlevesekhez, tejszínesebb ételekbe, tésztákba. Halakhoz és gombás ételekhez is ezt ajánlom. Húsokra, grill ételekre, pácolásra is zseniális. Keverheted tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Összetevők: himalája só, rozmaring, kakukkfű, oregánó, majoranna, tárkony, borsikafű, levendula
Póréhagyma szeletelt
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás