Delikátesz Zöldség-gyümölcs
- Budapest, Magyarország
- 36706084514
- Az üzlet nyitva
TÖRÖK BAHARAT FŰSZERKEVERÉK 60G
Használhatod húsos egytálételekhez, rizses fogásokhoz. Nagyon passzol a hüvelyes zöldségekhez, csicseriborsóhoz, lencséhez. Sült zöldségek is isteni ízt kapnak ha megszórod vele.
Összetevők: Fekete bors, római kömény, koriander, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió, fahéj, borsmenta
Lila káposzta szelet,reszelt
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
Cukkini szelet,kocka
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
Tisztított lila hagyma
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
Uborka szeletelt
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
TV paprika hazai I.oszt.
C-vitaminban gazdag zöldségféle.
Tönköly tészta/snidlinges/
250gr/csomag
Tv paprika szeletelt
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
Lédig narancs (kimért) I.oszt.
Friss, lédús narancs.
INDIAI GARAM MASALA FŰSZERKEVERÉK 60G
Az indiai curryk alapvető fűszerkeveréke. Vajas vagy tandoori csirkéhez remek pácot készíthetsz belőle. Használhatod előételekhez, levesekhez, joghurtos salátákhoz is.
Összetevők: kardamom, chili, fekete bors, római kömény, szerecsendió virág, szegfűszeg, szerecsendió, édeskömény, babér, fahéj
Golden alma
Édes, kellemes ízű, sárga színű almatípus.
Szárazbab(fehér)
A legmagasabb rosttartalmú babféle, így nagyon egészséges és koleszterinbarát, ráadásul tele van káliummal is. Utóbbi miatt remek vérnyomáscsökkentő étel - egy felmérés szerint rendszeres fogyasztása nagyobb mértékben csökkenti a vérnyomást, mint a sóbevitel csökkentése.
Tönköly tészta/spenótos/
Remek körettészta.
MAGYAROS FŰSZERSÓ 180G
Használhatod minden paprikás magyar kajába (pörkölt, gulyás, halászlé, csak a képzeleted szab határt), túróba keverve körözöttest kapsz. Mehet húsokra, grill ételekre, pácolásra. Keverheted tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve házi magyaros vajkrém az eredmény.
Összetevők: himalája só, fűszerpaprika, fekete bors, majoranna, kakukkfű, fűszerkömény, petrezselyem
GÖRÖG FŰSZERSÓ 90 G
Használhatod húsokra, grill ételekre, pácolásra. A húsoknak gyros-os ízvilága lesz. Keverheted görög saliba, tejfölbe, joghurtba salátaöntetként, vagy mártogatósnak, mascarponéba keverve fűszeres vajkrém az eredmény.
Összetevők: himalája só, római kömény, fekete bors, oregánó, szárított fokhagyma, kakukkfű, fűszerpaprika
Shiitake gomba
A lentinan az egyik, mely megállítja vagy lassítja a tumor növekedését. Egy másik komponense, az aktivált hexóz-tartalmú vegyület (más néven 1,3-béta-glükán), csökkenti a
Csipkebogyó lekvár 350gr
Saját gyűjtésű gyógynövények alkotják az alapot. Tartósítószert, hozzáadott színezéket, adalékanyagot nem tartalmaz. Gazdag C-vitaminforrás - minimális gyulladáscsökkentő hatást figyeltek meg eleink a csipkebogyó alkalmazása során.
Tisztított vöröshagyma
Tisztított, mosott, darabolt
zöldségek lédig csomagolás
Tönköly tészta/sárgarépás/
Remek körettészta.
Tojás (L méret)
Nagy méretű tojás.
Koktélparadicsom
Lédús, apró szemű paradicsom.
Nashi körte
A japán körte nem hasonlít az Európában honos Pyrus communisra. Kerekded, sárgás, almára hasonlító formájú. Húsa lédús, emiatt szomjoltásra használják leginkább, süteményekbe, lekvárnak nem alkalmas, azonban főzéskor, sütéskor, marináláskor használják természetes édesítőként, illetve salátába is.
Erdei csiperke
Barna színű csiperkegomba.
Lencse
Étrendi hatását és biológiai értékét tekintve a lencse felülmúlja babot, vagy a borsót. 28% könnyen emészthető fehérjét és szabad aminosavakat, B1, B2 vitamint tartalmaz. Mivel a glikémiás indexe alacsony, cukorbetegek is fogyaszthatják.
A lencse fontos fehérjeforrás, a vegetáriánusok számára elsőrendű táplálék.
Indiában lisztformában is mindennapos élelmiszer.
A lencséből leggyakrabban leves vagy főzelék készül, de salátának is kitűnő. Főzés előtt néhány órára be szokták áztatni, így hamarabb megfő.
Ázsia hegyvidékeiről terjedt el. Jelenleg Európa déli, délkeleti részein, főleg a Földközi-tenger mentén fekvő országokban termesztik.
Fejes káposzta (új)
Más néven édeskáposzta.
Legismertebb fogyasztási módja savanyított káposztaként.